Osvojili 5 zlatih in 2 srebrni medalji

V Gornji Radgoni je od 13. do 17. julija 2020 potekalo 46. odprto državno ocenjevanje vin – Vino Slovenija Gornja Radgona. Znani so rezultati enega izmed najuglednejših tradicionalnih in mednarodno priznanih ocenjevanj.

Vinska klet Metlika je zopet potrdila odlično kakovost svojih vin, z osvojenimi 5 zlatimi in 2 srebrnima medaljama.  Prepričani smo, da smo na pravi poti, kar potrjujejo medalje, ki nam dajejo dodatno motivacijo za odlično delo tudi v prihodnje.

Metliška črnina PTP je že tretjič zapored osvojila zlato medaljo, kar potrjuje visoko kakovost tega izjemnega vina. Metliška črnina PTP, zaščiteno vino s priznanim tradicionalnim poimenovanjem, je rdeča zvrst z bogato zgodovino pridelave in z izraženimi značilnostmi sort grozdja, tradicije in belokranjskega prostora.  Lahko rečemo, da je metliška črnina PTP svojevrstna slovenska vinska posebnost. Odlični pogoji pridelave grozdja, mila klima, veliko sonca in pridnost belokranjskega vinogradnika zagotavljajo edinstven karakter in visoko kakovost metliške črnine PTP. K temu pripomore tudi pestrost sort grozdja. Največ bogastva polnega okusa v vinu prispeva modra frankinja, prijetnost svežine, sadnost in lahkotnost okusa podarja žametna črnina. Izjemno mehkobo in prijetnost vina dopolnjujeta sorti portugalka, šentlovrenka in gamay. Vino odlikujeta srednje visoka alkoholna stopnja in prijetna kislina.

Nagrajena vina na letošnjem ocenjevanju vin – Vino Slovenija Gornja Radgona:

Zlata medalja

Metliška črnina PTP letnik 2019 vzorec I  – ZLATA MEDALJA

Metliška črnina PTP  letnik 2019 vzorec II, – ZLATA MEDALJA

Modra frankinja Prestige  letnik 2017 – ZLATA MEDALJA

Chardonnay  letnik 2019 – ZLATA MEDALJA

Belokranjec PTP  letnik 2019 – ZLATA MEDALJA

 

 

Srebrna medalja

Metliška penina zelo suha letnik 2015 – SREBRNA MEDALJA

Modra frankinja letnik 2017 – SREBRNA MEDALJA