07/363 70 00
KZ METLIKA z.o.o.
Cesta XV. brigade 2
8330 Metlika, SLOVENIJA
07/363 70 11
DOMOV
GASTRO
VINO
MESNINE
TRGOVINE
KOOPERACIJA
KZ METLIKA
AKTUALNO
Vinska klet Metlika
Vinoteka
Degustacije
Zgodovina
Galerija
VINOTEKA
V novi moderni vinoteki na vhodu Kmetijske zadruge Metlika vas pričaka asortiman najrazličnejših vin Vinske kleti Metlika. Poleg izbranih vrhunskih vin smo za vas pripravili tudi izbor različnih vrst eko olj, sladkega in darilnega programa. Naša pestra ponudba različnih izdelkov je idealna priložnost tudi za obdarovanje, saj lahko sestavite pakete po meri za vaše najdražje. Kupljene izdelke vam na vašo željo tudi aranžiramo.

V prijetnem ambientu v vinoteki je možna pokušina vin. Poleg stekleničenih, imamo v ponudbi tudi točena vina. Odlično darilo za poslovne partnerje ali prijatelje pa je tudi nepozabno doživetje v obliki degustacije vin v vinski kleti.

Naši najbolj prepoznavni vini sta Metliške črnina PTP in Belokranjec PTP, kateri sta prvi slovenski vini, ki sta dobili oznako PTP na osnovi pobude pridelovalcev vina. Belokranjec PTP pa je tudi prvo slovensko belo vino, ki se ponaša z oznako PTP.

VINOTEKA METLIKA
CBE 68
8330 Metlika

Delovni čas:
Pon. - pet.:8.30 - 15.30
Sobota:8.00 - 13.00

tel.: 07 363 70 52
fax: 07 363 70 51
e-pošta:
METLIŠKA ČRNINA PTP
Letnik 2011, zvrst
Sortni sestav: modra frankinja, žametna črnina, portugalka, šentlovrenka, gamay
Alkohol 11,0 %
Suho

Metliška črnina PTP, zaščiteno vino s priznanim tradicionalnim poimenovanjem, je izjemna rdeča zvrst z bogato zgodovino pridelave in z izraženimi značilnostmi sort grozdja, tradicije in belokranjskega prostora. Vino sodi med srednje težka slovenska vina, saj ga odlikujeta srednje visoka alkoholna stopnja in prijetna kislina. Primerna temperatura serviranja je med 13 in 15°C. Ker je Metliška črnina suho vino, jo priporočamo k hrani. Zelo dobro se dopolnjuje z jedmi iz žara, divjačinskega mesa, suhomesnatimi izdelki ali pa jedmi iz gob, predvsem lisičk in jurčkov.
BELOKRANJEC PTP
Letnik 2013, zvrst
Sortni sestav: laški rizling, kraljevina, beli pinot, chardonnay, sauvignon, zeleni silvanec, renski rizling, rumeni muškat
Alkohol 11,5%
Suho

Vino s priznanim tradicionalnim poimenovanjem Belokranjec PTP je zvrst vina, sestavljena iz visokokakovostnih belih sort vina. Prav zaradi sortne sestave, kjer nobena sorta ne sme presegati 10% delež, klimatskih in talnih posebnosti, vino Belokranjec PTP odlikuje harmonija različnih sortnih arom, po drugi strani pa suh, bogat in poln okus. Zaradi svežine ga lahko ponudimo kot aperitiv, bolje pa se poda k hrani in sicer k belemu mesu in ribam, raznim hladnim predjedem in vegetarijanski kuhinji.


KZ METLIKA z.o.o., Cesta XV. brigade 2, 8330 Metlika, Slovenija
tel.: 07/363 70 00 | fax: 07/363 70 11 | info@kz-metlika.si | DŠ.: SI36614882